Τηλέφωνα Επικοινωνίας 210 2713 909 Βρείτε μας στον χάρτη ΙΦΙΓΕΝΕΙΑΣ 75, Ν. ΙΩΝΙΑ Ωράριο Λειτουργίας ΔΕΥΤ.-ΠΑΡ: 7:00-18:00,ΣΑΒ: 7:00-14:00

Για να προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία στους χρήστες μας χρησιμοποιούμε Cookies. Μάθε περισσότερα.

Εντάξει

Καλέμισμα όπως ο επαγγελματίας

Ακόμα και σε τόσο απλές εργασίες, όπως το καλέμισμα, έχει ο έμπειρος τεχνίτης τα κόλπα τους. Εμείς σας λέμε, ποια είναι αυτά.


Διαδικασία:

Τα καλέμια χαλαρώνουν και καταστρέφουν τη δομή του πετρώματος με το κτύπημα και τη δράση της σφήνας. Η εμφάνιση και η ποιότητα του αποτελέσματος της εργασίας εξαρτάται σημαντικά από τη χρήση του σωστού καλεμιού. Για τα διάφορα υλικά και τους διαφορετικούς σκοπούς υπάρχουν και διάφορες μορφές καλεμιού, π.χ. πλατυκάλεμο, φτυαροκάλεμο ή καλέμι πλακιδίων για το ξύλωμα πλακιδίων, κοίλο καλέμι για τη χάραξη αυλακιών καλωδίων και καναλιών αγωγών, καναλοκάλεμο για το σκάψιμο αυλακιών καθώς και βελόνι για το σπάσιμο προτρυπημένων πλακών.

1. Σημαντικό: Χρησιμοποιείτε κατά το καλέμισμα πάντοτε προστατευτικά γυαλιά, επειδή τα εκτοξευόμενα τεμάχια μπορούν να μπουν εύκολα στα μάτια σας.
2. Αρχικό καλέμισμα: Πρώτα πρέπει να ανοίξετε μια εγκοπή οδήγησης. Κρατήστε εδώ το Καλέμι ελαφρά λοξά και βαθύνετε την εγκοπή οδήγησης με ελαφρύ κτύπημα του σφυριού περίπου στο ένα εκατοστό. Έτσι χαράζεται το υλικό.
3. Τελικό καλέμισμα: Τώρα κρατήστε το καλέμι όρθιο και οδηγήστε το στην εγκοπή οδήγησης, για να σπάσετε τα επεξεργαζόμενα κομμάτια.
4. Όταν για το καλέμισμα σφίξετε το επεξεργαζόμενο κομμάτι, προσέξτε το εξής: Η κατεύθυνση καλεμίσματος πρέπει να δείχνει πάντοτε ενάντια στις σιαγόνες της μέγγενης.

Προσέξτε, να απενεργοποιήσετε την περιστροφική κίνηση του περιστροφικού πιστολέτου. Για το καλέμισμα σας είναι απαραίτητη μόνο η λειτουργία κρούσης.

https://www.kentrovidas.gr/fprodcat.php?cat=1708